چای اویشن
ضد عفونی کننده، هاضم غذا، ضد سرفه، ضد بو، ضد تشنج، غذا.جوشاندهٔ این گیاه در درمان پیچش روده و اسهال موثر است. آویشن عامل تصفیه کننده خوبی بوده و در درمان بیخوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است. اگر ۵ تا ۱۰ گرم اویشن را در یک لیتر ابجوش دم کرده و با کمی عسل به بیماران مبتلا به تنگی نفس و کلیه و مثانه و درد مفاصل و سیاتیک و خونریزیهای رحم و ترشحات غیر طبیعی زنان بدهید در دفع بیماری انها موثر واقع خواهد شد. آویشن ضد تشنج وضد صرع و ضد نفخ هم است و برای تقویت بینایی و معده مفید است. برای جلوگیری از ریزش مو ۲۰ گرم اویشن را در یک لیتر اب جوشانده ان را هرچند روز یک بار به سر بمالید. ضمنا در خوردن اویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز البومین در ادرار میشود
طرز تهيه: 4 گرم بصورت دم کرده 3 بار در روز به هضم غذا کمک می نماید و ضد سرفه و خلط آور است و در برونشیت ، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی استفاده می گردد .
چای کوهی
1)ضد کرم معده و روده می باشد.2)ادرار آور وقاعده آور است .3)گرفتگی صدا را باز می کند و خلط آور است.4)برای درمان مرض کزاز بکار می رود.5)اگر برگ آنرا بصورت پودر در ارورید و روی زخم های عمیق و متعفن بپاشید این نوع زخم ها را خوب می کند.6)درمان کننده اسهال و اسهال خونی است .7)برای درد دنبالچه بهترین دارو است .8)اگر مشکوک به خونریزی مغزی هستید و یا احتمال خونریزی مغزی وجود دارد حتما از این دارو استفاده کنید .9)ضعف جنسی را درمان می کند. 10)درمان کننده بیماری مننژیت است .11)برای درمان فلج بکار می رود .12)سیاه سرفه را از بین می برد.13)درد پشت و گردن و خشکی گردن را درمان می کند .. 14)برای کم خونی مفید است .15)چای کوهی اشتها را باز می کند بنابراین می توان آنرا به بچه ها و افراد مسن که اشتها ندارند داد.16)ضد افسردگی می باشد . 17)درمان کننده بیخوابی است .18)در درمان سرماخوردگی معجزه می کند . 19)برای درمان تب و اثر نیش سمی حشرات بکار میرود.20)چای کوهی می تواند ویروسها را از بین ببرد و حتی روی ویروس بیماری AIDS نیز اثر درد .مدتی است که بیماران مبتلا به ایدز ازاین گیاه استفاده میکنند که سیستم دفاعی بدن آنها را تقویت کرده وبیماری را تخفیف می دهد .
طریقه مصرف:
یک قاشق مربا خواری براز چای کوهی را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قا شق خوب هم بزنید آن گاهروی آن را با یک نلبعکی بپوشانید وبگذارید مدت بیست دقیقه بماند تا دم بکشد سبس آن را صاف کرده وباشکرسرخ میل کنید این چای یک نوشیدنی خوش رنگ خوش مزه و دل چسب است که در شب های سردپاییزی و زمستانی پس از یک روز کار و تلاش با ایجاد آرامش و رفع خستگی انرژی از دست رفته را به شما باز می گرداند .